Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 29 November 2010

2010.11.29 - Nyhetsbrev

Det har vært en rolig helg, iallefall i forhold til sikkerhetsrelaterte nyheter. I mengden av Wikileaks-dokumenter har det også blitt omtalt spionasje ved hjelp av IT. Deriblant er det spekulasjoner knyttet opp mot hackingen av Google i fjor og spionasje rettet mot FN-ledere.

Wikileaks dokumenter omtaler Google-hack

New York Times og The Register skriver at det i noen av de siste Wikileaks-dokumentene spekuleres i at Kina stod bak hackingen av blant annet Google for et år siden. Videre påstås det at Kina siden 2002 har stått bak hacking mot Dalai Lama samt amerikanske bedrifter og regjering. Det nevnes også at FN-ledere skal ha blitt utsatt for spionasje. Kildene som det henvises til er anonyme.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2010/11/29/wikileaks_american_diplomatic_cables_link_china_politburo_to_google_hack/
http://www.nytimes.com/2010/11/29/world/29cables.html?_r=3&hp=&pagewanted=all

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>