Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 20 December 2010

2010.12.20 - Nyhetsbrev

Intel utvikler en ny CPU med fjernstyrt kill switch funksjonalitet.

Intel utvikler ny CPU med fjernstyrt "kill-switch"

Intel's oppkjøp av Mcafee varslet ytterligere fokus på sikkerhet og under utvikling av neste generasjon prosessorer er dette videreført. Den nye Sandy Bridge prosessoren kommer med en fjernstyrt "kill-switch" som gjør det mulig å stenge ned CPU'en over mobilt 3G-nett.

Hensikten er å gjøre det enklere å stenge ned og gjøre PC'en ubrukelig ved tyveri. Trolig vil det likevel være mulig å bytte ut til en ny CPU og harddisken vil fortsatt være tilgjengelig og bør naturligvis være kryptert.

Det er flere ubesvarte spørsmål knyttet til hvor godt systemet vil fungere i praksis og mange vil nok la være å benytte funksjonaliteten. Kriminelle vil naturligvis forsøke å finne svakheter i håp om å åpne opp en ny angrepsvektor.
Referanser
http://www.techspot.com/news/41643-intels-sandy-bridge-processors-have-a-remote-kill-switch.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.