Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 25 January 2011

2011.01.25 - Nyhetsbrev

Det er blitt en del oppmerksomhet rundt systematisk innsamling av brukernavn og passord til sosiale tjenester i forbindelse med opprøret i Tunisia.

Conficker Working Group har sluppet en "Lessons Learned" PDF som prøver å se tilbake på Conficker og hvordan denne ble håndtert.

Tunisias systematsike innsamling av brukernavn og passord

Det har de siste dagene blitt skrevet en del om Tunisias systematiske innsamling av brukernavn og passord fra tjenester som Facebook, Gmail og Yahoo. Ved hjelp av de private de ISP'ene i Tunisia skal brukere ha blitt sendt til hovedsider som ligner de opprinnelige tjenestene, for på den måten å samle inn brukernavn og passord. Grunnen er at de sosiale tjenester som Facebook har vært hovedkanalen til formidling av informasjon mellom brukere under opprørene, da de ordinære nyhetskildene ikke kan stoles på.

http://www.theatlantic.com/technology/archive/2011/01/the-inside-story-of-how-facebook-responded-to-tunisian-hacks/70044/
Referanser
http://www.theatlantic.com/technology/archive/2011/01/the-inside-story-of-how-facebook-responded-to-tunisian-hacks/70044/
http://www.thetechherald.com/article.php/201101/6651/Tunisian-government-harvesting-usernames-and-passwords

Conficker Working Group Lessons Learned PDF sluppet

Conficker Working Group har frigitt en PDF der de oppsummerer Confickers utvikling, samt prøver å se på hvordan ting ble håndtert og hvordan slike hendelser bør håndteres i fremtiden.

http://www.confickerworkinggroup.org/wiki/pmwiki.php/ANY/LessonsLearned
Referanser
http://www.confickerworkinggroup.org/wiki/pmwiki.php/ANY/LessonsLearned

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.