Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 1 March 2011

2011.03.01 - Nyhetsbrev

En ny trojaner for fjernadministrasjon av Mac OS X er under utvikling, Google jobber med å få e-posten tilbake for 150.000 kunder og Bloomberg News melder om at Morgan Stanley ble angrepet i forbindelse med Aurora-angrepene.

Blackhole RAT - En trojaner rettet mot Mac OSX

Mac OS sitt brukerantall har økt jevnt de siste årene, og dette har nå resultert i uønsket oppmerksomhet fra malwareprogrammerere.

Det har tilsynelatende dukket opp en ny trojaner de siste dagene som er målrettet mot Mac OS X. Til tross for at denne fremdeles er på utviklingsstadiet, indikerer det allikevel at dette bare vil øke fremover som Apples brukerskare utvides.

Sikkerhetsselskapet Sophos har gjort en analyse av trojaneren 'BlackHole RAT', også kjent som OSX/MusMinim-A eller 'MusMinim'. Denne trojaneren tillater blant annet en ondsinnet bruker å:

* Plassere uønskede filer på skrivebordet til en infisert maskin.
* Kjøre shell-kommandoer på en infisert maskin, deriblant restart eller shutdown.
* Åpne en falsk "Administrator Password"-notifikasjon for å lure brukeren til å oppgi administratorpassordet sitt.

For videre informasjon om denne trojaneren, henviser vi til kilden hos Sophos.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/02/26/mac-os-x-backdoor-trojan-now-in-beta/

Morgan Stanley Hacked in China-Based Attacks That Hit Google

Bloomberg News melder at Morgen Stanley har blitt frastjålet sensitiv informasjon av hackere som har plantet målrettet malware på nettet deres. Angrepene kan muligens være utført av de samme personene som angrep Google og andre firmaer, det såkalte \\\"Aurora\\\"-angrepet. Kilden til disse opplysningene er lekkede e-poster fra sikkerhetsfirmaet HBGary.
Referanser
http://www.bloomberg.com/news/2011-02-28/morgan-stanley-network-hacked-in-same-china-based-attacks-that-hit-google.html

Gmail back soon for everyone?

Rundt 150.000 brukere av Gmail mistet all e-posten sin på søndag. En programvarefeil gjorde at alle online-kopier av dataene ble slettet samtidig. Google har nå kommet med en oppdatering rundt saken på sin blogg. De jobber fortsatt med å få tilbake dataene fra tape-backups.

Mange firmaer bruker Gmail (Google Apps) som sin e-post-leverandør. Denne saken viser at det er viktig å vurdere sikkerheten og tilgjengeligheten i eksterne tjenester en benytter seg av.
Referanser
http://gmailblog.blogspot.com/2011/02/gmail-back-soon-for-everyone.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>