Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 15 April 2011

2011.04.15 - Nyhetsbrev

Apple er ute med Security Update 2011-002, IOS 4.3.2 og Safari 5.0.5. Nettleseren Google Chrome retter også en alvorlig svakhet i Adobe Flash Player i ny oppdatering.

Google Chrome er ute i ny versjon som retter alvorlig 0-day svakhet i Adobe Flash Player

Google Chrome har oppdatert både Stable og Beta versjonen sin med en ny versjon av Adobe Flash Player. Oppdateringen retter 0-day svakheten som ble omtalt i vårt nyhetsbrev i går og tirsdag denne uken. Det kan være viktig å merke seg at det har kommet inn rapporter om at denne svakheten blir aktivt utnyttet. Dette er en ekstra god grunn til å oppdatere til nyeste versjon.
Anbefaling
Installer siste oppdatering så fort som mulig.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.com/2011/03/stable-and-beta-channel-updates_15.html
http://www.adobe.com/support/security/advisories/apsa11-02.html

Apple ute med IOS 4.3.2 og security update 2011-002 og ny versjon av Safari

Sikkerhetsoppdateringen til Snow Leopard fikser en svakhet relatert til sertifikatlekasjen fra sertifikatutstederen Comodo som vi skrev om i vårt nyhetsbrev for noen uker tilbake. Her fikk hackere opprettet flere sertifikater via en kompromittert brukerkonto. Denne oppdateringen svartelister de aktuelle sertifikatene.

Samtidig gir Apple også ut IOS 4.3.2. I tillegg til å svarteliste sertifikatene som oppdateringen beskrevet over gjør, retter den også opp sikkerhetshull i noen andre komponenter. Siden disse svakhetene i verste fall kan føre til kodeeksekvering fra eksternt ståsted anbefales en oppdatering på det sterkeste.

Nettleseren Safari ute i versjon 5.0.5.
Anbefaling
Installer sikkerhetsoppdateringene så fort som mulig. Du kan få tak i oppdateringene til produktene via den innebygde software update funksjonen i Mac OS X eller via apple downloads: http://www.apple.com/support/downloads/
Referanser
http://support.apple.com/kb/DL1376
http://support.apple.com/kb/HT1222

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>