Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 30 June 2011

2011.06.30 - Nyhetsbrev

Apple har sluppet en oppdatering for Java til OS X.
Opera er ute i ny versjon som fikser to svakheter.

Apple Mac OS X update for Java

Apple har sluppet en oppdatering til Java for Mac OS X. Oppdateringen tetter flere svakheter, som bl.a. kan utnyttes til å kompromittere et sårbart system.
Anbefaling
Installèr oppdatering
Referanser
http://secunia.com/advisories/45084/

Opera Two Vulnerabilities

Opera har lansert en ny versjon av deres nettleser som blant annet skal fikse to mindre alvorlige sikkerhetsproblemer.

1. Nettleseren er sårbar mot "Cross Site Scripting"-angrep, som kan inntreffe når brukeren besøker krypterte nettsider. Dette kan blant føre til at en bruker kan videresendes til suspekte domener som kan tilby skadelig programvare.

2. Det andre problemet kan føre til tjenestenekt ved at all diskplassen på den utsatte brukerens maskin brukes opp. Dette inntreffer når brukeren forsøker å aksessere en URL som ikke er gyldig. Det vil føre til at en feilmelding dukker opp. Dersom en angriper utnytter denne svakheten, og sørger for at nok av disse feilmeldingene dukker opp, vil diskplassen på brukerens maskin brukes opp og nettleseren vil avsluttes.
Anbefaling
Legg inn ny versjon.
Referanser
http://www.opera.com/support/kb/view/995/
http://www.opera.com/support/kb/view/996/
http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/1150/

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.