Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 8 September 2011

2011.09.08 - Nyhetsbrev

Enda en CA er muligens kompromittert. Er de største CAene for store til å feile? Alvorlig svakhet oppdaget i Cisco Nexus.

Er de store sertifikatutstederne (CA) for store til å feile?

En kommentator i threatpost.com tar opp problemet med at konsekvensene vil bli svært store hvis noen av de store sertifikatutstedere som Verisign og Comodo blir kompromittert på samme måte som DigiNotar. Artikkelforfatteren mener at hvis så skjer, så vil det bli nesten umulig å behandle en slik CA på samme som DigiNotar fordi det vil påvirke et enormt antall bedrifter og brukere over hele verden. Problemet er at det per i dag ikke finnes et godt alternativ for å redusere denne risikoen.
Referanser
http://threatpost.com/en_us/blogs/are-some-certificate-authorities-too-big-fail-090711

Mulig kompromittering av enda en sertifikatutsteder i Nederland

GlobalSign har stoppet utstedelsen av nye sertifikater etter påstander om at de har blitt kompromittert. Det er samme hacker som påstår han stod bak innbruddet i DigiNotar, som nå også hevder at han står bak et innbrudd i GlobalSign. GlobalSign melder at de har leid Fox-IT som allerede har utført en audit av DigiNotar.
Referanser
http://www.globalsign.co.uk/company/press/090611-security-response.html

Svakhet i Cisco Nexus 3000 og 5000.

Det har blitt oppdaget en svakhet i tilgangskontrollmekanismen i Cisco Nexus 3000 og 5000. Dette kan føre til at uautoriserte brukere får tilgang til systemet.
Anbefaling
Installer oppdateringer fra produsent.
Referanser
http://www.cisco.com/warp/public/707/cisco-sa-20110907-nexus.shtml

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>