Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 9 September 2011

2011.09.09 - Nyhetsbrev

Forskere har satt fokus på hvor lett det er å snappe opp e-post ved å opprette domenenavn som ligner på kjente navn. Microsoft og Adobe skal slippe sikkerhetsoppdateringer førstkommende tirsdag. VG har en artikkel om manglende sikkerhet ved Vann- og avløpsetaten i Oslo.

E-post snappes opp ved å opprette domener som ligner på legitime selskaper

To forskere har fått tilgang til 20GB med feilsendte data etter at de opprettet 30 nesten identiske domener til legitime Fortune 500 selskaper. Metoden, som kalles "typosquatting", er en velkjent metode for å lure til seg webtrafikk. F.eks så er det fort å skrive www.goole.com istedet for google.com. I dette eksperimentet fikk man over en periode på seks måneder tak i 120.000 eposter og 20GB med data. Det var kun to avsendere som indikerte at de forstod at eposten var feilsendt og kun et selskap som oppdaget at typosquatting domenet var opprettet. I rapporten vises det til at svært mange av denne typen domener allerede er registrert i Kina. Konklusjonen er at det kan lønne seg å registrere domener som ligner på domenet til bedriften din før noen andre gjør det.
Referanser
http://www.wired.com/images_blogs/threatlevel/2011/09/Doppelganger.Domains.pdf

Microsoft og Adobe slipper oppdateringer førstkommende tirsdag

Både Microsoft og Adobe slipper sikkerhetoppdateringer én gang i måneden. Førstkommende tirsdag skal Microsoft slippe fem viktige oppdateringer som retter 15 ulike svakheter. Adobe opplyser at de skal slippe en patch til Adobe Acrobat og Reader som retter kritiske svakheter.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2011/09/08/advanced-notification-for-the-september-2011-bulletin-release.aspx
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb11-24.html

Manglende sikkerhet ved Vann- og avløpsetaten i Oslo

VG har fått tak i en hemmeligstemplet rapport som omhandler sikkerheten ved flere vannbehandlingsannlegg i Oslo. Det skal ha vært mulig å få tilgang til vannverkene ved hjelp av Bluetooth og koden 0000. Se artikkelen for flere detaljer.
Referanser
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10098352

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>