Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 20 October 2011

2011.10.20 - Nyhetsbrev

Cisco slipper oppdateringer og ny trojaner for OS X skrur av sikkerhetsfunksjonalitet.

Trojaner for Mac skrur av sikkerhetsfunksjoner

En trojaner for Mac OS X skrur av oppdateringsfunksjonen for XProtect. XProtect er den innebygde anti-virus-løsingen i OS X. Dette kan føre til at trojaneren blir værende på infiserte maskiner, selv om Apple skulle slippe en oppdatering for å fjerne den. Trojaneren kommer inn på systemet ved å gi seg ut for å være en oppdatering for Flash.

Det har lenge vært vanlig for trojanere på Windows-plattformen å skru av sikkerhetsfunksjoner, men dette er første gangen dette er observert på OS X.
Referanser
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002256.html

Svakhet i CiscoWorks Common Services for Microsoft Windows

Det har blitt oppdaget en svakhet i CiscoWorks Common Services som er en del flere Cisco-produkter. Svakheten kan gi en autentisert bruker, uavhengig av rettighetsnivå, mulighet til å utføre kommandoer som administrator. Årsaken til dette er en feil i inputvalidering i CiscoWorks Home Page komponenten som gjøre at slike kommandoer kan sendes ved å benytte spesielt utformede spørringer. Svakheten rammer kun systemer hvor CiscoWorks Common Services kjører på Windows-systemer.
Anbefaling
Installer oppdatering fra produsent.
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20111019-cs

Svakhet i Cisco Show and Share

En svakhet i Cisco Show and Share kan gi anonyme, uautentiserte brukere tilgang til flere administratorsider. Svakheten kan også utnyttes til å kjøre kode med de samme rettighetene som webserveren som Cisco Show and Share kjører på.
Anbefaling
Installer oppdatering fra produsent.
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20111019-sns

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>