Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 7 November 2011

2011.11.07 - Nyhetsbrev

Kaspersky melder at Duqu kan være laget for å spionere på Irans atomprogram. F-secure har også kommet med en analyse av Mac OS X trojaneren Devilrobber.

Duqu kan være laget for å spionere på Irans atomprogram

Kaspersky skriver i et blogginnlegg at trojaneren Duqu kan være laget for å spionere på Irans atomprogram. Duqu har tidligere fått mye oppmerksomhet for sine likheter med Stuxnet trojaneren, en trojaner med mulighet til å kontrollere PLS-utstyr. Duqu blir nå også sammenlignet med trojaneren Stars. Stars ble brukt i et angrep mot Iran tidligere i år og IrCERT skriver i en rapport at denne brukte samme type exploit som Duqu trojaneren. Kaspersky konkluderer ut fra dette at Duqu kan være en oppgradert versjon av Stars.
Referanser
http://www.securelist.com/en/blog/208193211/Duqu_First_Spotted_as_Stars_Malware_in_Iran

F-secure ute med analyse av Mac OS X trojaneren Devilrobber

F-secure har oppdaget flere versjoner av trojaneren Devilrobber. Denne er laget for å angripe Mac OS X systemer og har blitt spredd via torrents fra nettsiden thepiratebay. Dette har blitt gjort ved å modifisere tre Mac OS X programmer til å inkludere trojanerens kode. Det har også vist seg at disse tre programmene inneholder tre forskjellige versjoner av trojaneren, med forskjellig funksjonalitet. Trojanerne har blant annet mulighet til å samle inn keychains, safaris nettleser historikk, "bitcoins" og muligheter for å ta screenshots av systemet.
Referanser
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002265.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>