Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 30 December 2011

2011.12.30 - Nyhetsbrev

Anonymous har postet data fra totalt 860.000 kontoer etter Stratfor-hack.
Som forhåndsvarslet i vårt nyhetsbrev i går har Microsoft nå kommet med en kritisk oppdatering utenom vanlig patche-dag.

Anonymous gir ut mer data etter Stratfor-hack.

Som vi har skrevet om i løpet av julen har Anonymous/Antisec ved flere anledninger gitt ut data etter hacket av Stratfor.com. Tidligere har de gitt ut kontoer med fornavn som begynner på a og d til og med m, nå har de slupper alt. Data er nå postet for totalt 860.000 brukere hvorav 75.000 med kredittkortinformasjon. Deriblant en rekke norske brukere.

Vi minner om at dersom passordet fra Stratfor.com har blitt brukt andre steder, bør disse endres så fort som mulig. Vær også oppmerksom på phishing-mail og andre typer svindel framover.
Referanser
https://twitter.com/#!/AnonymousIRC

Vulnerabilities in .NET Framework Could Allow Elevation of Privilege (MS11-100)

Oppdateringen dekker fire svakheter i Microsoft .Net Framework. Den mest alvorlige svakheten kan føre til lokal rettighetseskalering dersom en angriper sender en spesialdesignet webforespørsel til en webside. En angriper som vellykket utnytter svakheten kan utføre kommandoer som en eksisterende bruker på ASP.NET websiden. For å utnytte denne svakheten må angriperen kunne registrere en konto på den aktuelle websiden og vedkommende må kjenne til et eksisterende brukernavn på websiden.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Windows
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-100

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>