Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 9 January 2012

2012.01.09 - Nyhetsbrev

Adobe vil i morgen slipper patcher til Adobe Reader og Acrobat. Google har patchet kritiske svakheter i nettleseren Chrome. FBI melder om nettbanksvidlere som bruker en ny variant av Zeus og DDoS til å bortlede oppmerksomheten fra svindelen.

Adobe slipper patcher i morgen

Adobe kommer til å slippe patcher for Adobe Reader og Acrobat i morgen. Patchene slipper for både Windows og Mac OS X. Oppdateringen regnes som kritisk.
Referanser
https://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb12-01.html

Google Releases Chrome 16.0.912.75

Google har sluppet ny versjon av Google Chrome (16.0.912.75). For fullstendig liste over rettede sårbarheter, se referanse.
Referanser
http://www.googlechromereleases.blogspot.com/2012/01/stable-channel-update.html

FBI advarer mot ny variant av Zeus

Norske medier skriver i dag om en ny variant av Zeus-trojaneren kalt Game Over. Det er FBI som melder om nye tyverier gjennomført ved hjelp av denne varianten i USA. Svindlerne sender først ut phishing e-poster som gir seg ut for å være fra kjente finansinstitusjoner i USA. Dersom en trykker på linker i e-posten, risikerer en at Zeus blir installert på PCen. Svindlerne overfører så penger ut fra kontoene til ofrene. Like etter angrepet ble det også gjennomført et DDoS-angrep mot bankene som ble angrepet, for å lede oppmerksomheten bort fra selve svindelen.

Zeus er en trojaner som har blitt brukt i svindler mot norske bank-kunder flere ganger de siste årene. Kildekoden til Zeus ble offentlig tilgjengelig i mai 2011, så det er enkelt for svindlere å lage nye varianter.

Vi tar også med en link til en artikkel fra Abuse.ch som omtaler en av de siste utgavene av Zeus.
Anbefaling
Hold operativsystem, antivirus og tredjepartsprogrammer oppdatert. Vær skeptisk til å følge linker i e-poster.
Referanser
http://www.fbi.gov/news/stories/2012/january/malware_010612
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10074862
http://norsis.no/nyheter/2012-01-09-Gameover-banktrojaner.html
http://www.abuse.ch/?p=3499

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>