Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 17 January 2012

2012.01.17 - Nyhetsbrev

T-Mobile og Zappos.com har blitt hacket. Israelske nettsider blir tatt ned ved hjelp av DoS-angrep. Personene bak Koobface-ormen har blitt identifisert.

Børsen i Tel Aviv nede etter hacker-angrep

På mandag ble nettsidene til børsen i Tel Aviv og flyselskapet El Al rammet av hacker-angrep og begge nettsidene gikk ned som følge av angrepene. I følge den israelske avisen Haaretz.com var det hacker-nettverket "nightmare group" som stod bak angrepet. Flere israelske banker blokkerte umiddelbart IP-adresser fra Saudi Arabia, Iran og Algerie i frykt for nye angrep.

Dette kommer i kjølvannet av flere hacker-angrep over de siste 2 ukene. En talsmann for Hamas, Sami Abu Zuhri, fortalte på en pressekonferanse på søndag at dette åpner en ny front i krigen mot den israelske okkupasjonen. En talsperson for børsen i Tel Aviv sier til Haaretz.com at nettsidene og handelssystemet ikke har noen forbindelse og han understreker at handelssystemet ikke ble påvirket av angrepet.

Israel har tidligere sagt at de vurderer hacker-angrep som terrorisme og vil slå hardt tilbake.
Referanser
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/hackers-shut-down-tel-aviv-stock-exchange-el-al-websites-1.407587
http://www.reuters.com/article/2012/01/16/us-israel-hackers-idUSTRE80F0V220120116?type=companyNews

T-Mobile hacket av "TeamMp0isoN"

I følge softpedia.com har T-Mobile, en av verdens største leverandører av trådløs kommunikasjon, blitt hacket. Det kjente hacker-kollektivet "TeaMp0isoN" sier at de står bak angrepet. Hackerne skal ha fått tak i navn, epost addresser og passord til interne brukere av "newsroom.t-mobile.com" ved å benytte "SQL injection"-svakheter i t-mobile.com og newsroom.t-mobile.com.
Referanser
http://news.softpedia.com/news/T-Mobile-Hacked-by-TeaMp0isoN-Administrators-and-Staff-Exposed-Exclusive-246643.shtml
http://www.infosecisland.com/blogview/19423-T-Mobile-Hacktivism-Strikes-Again.html

Personene bak Koobface-malwaren er identifisert

Mange husker kanskje Koobface-ormen som begynte å spre seg i 2008 via Facebook og andre sosiale nettverk. Sophos har publisert en lengre artikkel om hvordan personene bak Koobface har blitt sporet opp og identifisert. New York Times har også en artikkel om saken. Ingen av medlemmene er enda straffet eller arrestert.
Referanser
http://www.nytimes.com/2012/01/17/technology/koobface-gang-uses-facebook-to-spread-powerful-worm.html
http://nakedsecurity.sophos.com/2012/01/17/how-koobface-malware-gang-unmasked/

24 millioner brukere berørt av innbrudd hos Zappos

Hackere har brutt seg inn hos nettbutikken Zappos.com i USA. Selskapet er eid av Amazon. Angriperne har stjålet navn, e-post-adresser, adresser og hashede passord. Kredittkortinformasjonen til brukerne er trygge. Zappos sperrer foreløpig ute all trafikk som ikke kommer fra USA.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2012/01/16/zappo_breach/
http://bits.blogs.nytimes.com/2012/01/16/zappos-says-hackers-may-have-accessed-customer-account-details/

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>