Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 31 January 2012

2012.01.31 - Nyhetsbrev

Vi har en sak om Counterclank for android mobiler i dagens nyhetsbrev.

Android Counterclank: Malware, Or Smartphone Advertising?

Symantec melder at de har oppdaget malware på 5 millioner Android-telefoner. Andre selskaper, som Lookout og Kaspersky, sier imidlertid at dette ikke dreier seg om malware. Applikasjonen Counterclank blir installert sammen med gratis-apps lastet ned fra Android market. Utgiverne av appene får betalt per enhet de får installert Counterclank på. De som står bak Counterclank tjener igjen penger på å sanke inn informasjon om brukerne og levere målrettet reklame. Counterclank legger også inn nye bokmerker i nettleseren og et nytt søke-ikon på hjemmeskjermen til mobilen.

Denne utviklingen minner mye om all adwaren som finnes til Windows-maskiner. I mange tilfeller er det også der vanskelig å definere om en applikasjon er adware eller malware.

Dersom ikke Google innfører strengere retningslinjer for applikasjoner i Android Market, vil det nok dukke opp flere saker som denne framover.
Referanser
http://www.informationweek.com/news/security/mobile/232500698

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.