Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 29 February 2012

2012.02.29 - Nyhetsbrev

Politi i flere land har arrestert personer de mistenker har tilknytning hackergrupperingen Anonymous. Norsk nettbutikk skal ha eksponert sensitiv kundeinformasjon fritt tilgjengelig på internett.

25 mistenkte medlemmer av Anonymous arrestert

Interpol har koordinert en aksjon med lokalt politi i Argentina, Chile, Colombia og Spania. 40 boliger i 15 byer har blitt ransaket i jakten på hackere fra Anonymous. Dette skal ha kommet som et resultat av tidligere angrep mot blant annet nettsidene til det colombianske forsvarsdepartementet, det chilenske kraftselskapet Endesa og det nasjonale biblioteket i Chile.

Det har blitt rapportert at nettstedet til Interpol (interpol.int) siden har vært utilgjengelig på grunn av et angrep, men sidene fungerer fint nå.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/02/25-alleged-anonymous-members-nabbed-in-international-arrests-hacker-group-retaliates.ars

Norsk nettbutikk har hatt sensitive opplysninger åpent tilgjengelig på internett

Den norske nettbutikken babyshop.no skal ha lagt all epost-korrespondanse mellom seg og sine kunder fritt tilgjengelig på nettet ved en feil. Opplysningene skal stamme fra helt tilbake til 2009 og var også søkbare på Google. Datatilsynet er nå koblet inn i videre granskning av saken.
Referanser
http://www.digi.no/890709/alle-e-poster-sokbare-paa-google

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.