Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 7 March 2012

2012.03.07 - Nyhetsbrev

Flere hundre tusen maskiner fortsatt infisert av DNS-changer trojaneren. 6 medlemmer av Lulzsec har blitt arrestert. Anonymous hevner seg ved å hacke flere sider tilhørende Panda Security.

Seks medlemmer av LulzSec arrestert

Tirsdag morgen ble fem medlemmer av LulzSec arrestert. To av mennene ble arrestert i Storbritania, to i Irland og en i Chicago i USA. Gruppens leder, Hector Xavier "Sabu" Monsegur, skal ha blitt arrestert i august og han erklærte seg da skyldig på 12 tiltalepunkter.

Bevisene mot de fem siste arresterte medlemmene skal ha kommet fra "Sabu", som i følge FBI ha samarbeidet med dem siden hans arrestasjon.

LulzSec er en avgrening av gruppen Anonymous, og det antas at de har gjort skader for store summer gjennom angrep mot myndigheter, banker og andre selskaper. De stod blant annet bak angrepet mot Stratfor, der kredittkortinformasjon til tusenvis av brukere ble sluppet fritt på nettet. FBI mistenker også at de fem medlemmene har vært involvert i angrepene mot CIA, FBI, Fox, PBS og Sony.
Referanser
http://www.foxnews.com/scitech/2012/03/06/hacking-group-lulzsec-swept-up-by-law-enforcement/
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/03/inside-the-hacking-of-stratfor-the-fbis-case-against-antisec-member-anarchaos.ars
http://www.fbi.gov/newyork/press-releases/2012/six-hackers-in-the-united-states-and-abroad-charged-for-crimes-affecting-over-one-million-victims

Flere hundre tusen enda infisert av DNSChanger

Den 10. november 2011 skrev vi at FBI i samarbeid med private bedrifter og offentlige instanser tok ned et botnett bestående av flere millioner infiserte klienter.

DNS-tjenerne som ble brukt av de kriminelle til å sende infiserte brukere til skadelige sider eller annonser, ble da erstattet med lovlige tjenere fra FBI. De fikk lov av en domstol til å kjøre sine DNS-servere frem til 8. mars. Dette betyr at maskiner som enda er infisert ville mistet tilgang til Internet den 8. mars. Internet-leverandører har forsøkt å kontakte eierne av de resterende infiserte maskinene, men det er i følge forskeren Merike Kaeo enda flere hundre tusen infiserte maskiner.

En distriktsdomstol i New York har nå utsatt fristen fra 8. mars til 9. juli. Brukerne som er infisert må selv sørge for å fjerne infeksjonen og det er viktig å gjøre dette før den nye tidsfristen går ut.

Du kan selv teste om din PC er infisert på følgende link: http://dns-ok.us/
Referanser
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002323.html

Nettsidene til Panda Security hacket

Ca 35 av nettsidene til sikkerhetsselskapet Pandasecurity.com er blitt hacket, angivelig av hackergruppen Anonymous. Det er også lekket flere epost-adresser med tilhørende passord til ansatte ved Panda Security. Gruppen påstår også at de har lagt inn en bakdør i produktene til Panda, noe som ikke er bekreftet.

Anonymous sier i en melding, lagt ut på de kompromitterte sidene, at Panda Security har blitt hacket som en hevn etter at Panda hjalp myndigheter med å arrestere flere medlemmer av Anonymous.
Referanser
http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2012/03/07/anonymous-posts-response-letter-to-snitch-sabu-on-a-hacked-security-firms-website/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.