Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 9 March 2012

2012.03.09 - Nyhetsbrev

Microsoft har gitt informasjon angående denne månedens sikkerhetspatcher som kommer i neste uke. Det har også blitt avdekket to 0-day svakheter i Internet Explorer under pwn2own. Apple har gitt ut iOS 5.1 som skal rette en rekke svakheter og Anonymous har gitt ut kildekoden til Norton Antivirus 2006. Til slutt kan vi også melde om at Google Chrome er ute i ny versjon.

Microsoft Security Bulletin Advance Notification for mars 2012

Microsoft har publisert listen over oppdateringer for mars. Den inneholder 6 sikkerhetsoppdateringer, hvorav 1 er angitt som kritiske. Alle versjoner av Windows er omfattet. I tillegg er også Visual Studio og Expression Design rammet.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms12-mar

Anonymous har lagt ut source koden til Norton Antivirus 2006

Det ble tidligere i år kjent at Norton hadde blitt utsatt for et datainnbrudd der angriperne hadde fått med seg større deler av kildekoden til programvaren deres. I februar i år ble kildekoden for pcAnywhere gjort tilgjengelig på nettet. I går kveld ble det kjent at Anonymous nå også har lagt ut kilekoden til Norton Antivirus 2006.
Referanser
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2158170/anonymous-leaks-symantec-source-code

To 0-day svakheter i Internet Explorer 9 avdekket under pwn2own

Svakhetene omgår ASLR, DEP og fungerer i Internet Explorer 9 under Protected mode. Dette øker alvorlighetsgraden da det vil gi en angriper mulighet til å få kjørt koden på systemet direkte. Det foreligger ingen sikkerhetspatcher som fikser svakhetene i skrivende stund. Svakhetene fungerer under 64 bit Windows 7 med Service Pack 1 installert.
Anbefaling
Minimer bruk av Internet Explorer til svakheten er fikset.
Referanser

iOS 5.1 programvare oppdatering fra Apple

Apple retter en rekke svakheter i sin nye iOS 5.1 oppdatering der noen av disse i værste fall kan føre til eksekvering av kode. Oppdatering anbefales.
Anbefaling
Oppdater til iOS 5.1
Referanser
http://support.apple.com/kb/HT5192

Google Chrome er ute i ny versjon

Etter at det ble avdekket en svakhet i Google Chrome under pwn2own har den populære nettleseren nok en gang fått en oppdatering. Denne fikser også noen problemer i Adobe Flash.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.com/2012/03/chrome-stable-channel-update.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.