Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 26 March 2012

2012.03.26 - Nyhetsbrev

Verizon har sluppet sin årlige rapport om datainbrudd, det er opprettet et frivillig anti-botnett-program i USA og Facebook advarer mot malware på sine sider. Og til slutt en artikkel ifra Krebs angående arrestasjoner og dommer i det kriminelle miljøet.

Krebs: A Busy Week for Cybercrime Justice

KrebsOnSecurity har en bra artikkel om hvilke arrestasjoner og dommer som er gjort/satt på folk som lever på den gale siden av loven på Internett. Mange av disse er igjennom samarbeid mellom US og Russland.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2012/03/a-busy-week-for-cybercrime-justice/

Verizon slipper sin årlige rapport om datainnbrudd

Verizon konkluderer i sin rapport at såkalte "hacktivister" som Anonymous stjal flere personopplysninger enn andre organiserte kriminelle i fjor. Følg lenken for å laste ned rapporten og få alle detaljene.
Referanser
http://www.darkreading.com/database-security/167901020/security/attacks-breaches/232700065/anonymous-legacy-hacktivists-stole-more-data-than-organized-crime-in-2011-breaches-worldwide.html
http://www.verizonbusiness.com/resources/reports/rp_data-breach-investigations-report-2012_en_xg.pdf

Frivillig anti-botnet program for ISPer i USA

USA har fått et frivillig program for bekjempelse av bot-nett. Internettleverandører blir oppfordret til å bli med i programmet for å hjelpe sluttbrukere.
Referanser
http://www.infosecisland.com/blogview/20800-US-Anti-Botnet-Code-of-Conduct-for-ISPs-Unveiled.html
https://otalliance.org/news/releases/ABCsISPsSupport.html

Facebook advarer mot adware på sidene deres

Facebook advarer mot en ny type adware (programvare som serverer uønsket reklame) som er skrevet for å servere reklame på Facebooks sider. Programmene lurer gjerne brukeren til å installere tillegskomponenter (add-ons) til forskjellige nettelesere. Facebook-sidene til brukeren blir deretter bombardert med mye plagsom reklame. Facebook har også postet en liste med navnene på programmene dette gjelder.
Referanser
http://threatpost.com/en_us/blogs/facebook-warns-users-about-timeline-adware-032312
https://www.facebook.com/photo.php?v=10100195470971403
https://www.facebook.com/help/?faq=225507867498721

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.