Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 16 April 2012

2012.04.16 - Nyhetsbrev

Kaspersky skriver at de har oppdaget ny malware for Mac OS X. Også denne gangen utnyttes tidligere omtalte sårbarheter i Java. En svakhet i en tidligere versjon av OpenX (programvare for annonsering) rammer norske brukere og har blitt utnyttet til å spre såkalt ransomware. Vi omtalte denne typen malware i forrige uke.

Svakhet i OpenX utnyttes aktivt.

En svakhet i en tidligere versjon av annonseringsprogramvaren OpenX utnyttes aktivt til å infisere websider som benytter denne. Vi har sett at mange av våre kunder har blitt infisert etter besøk på slike websider. Infeksjonen er blant annet brukt til å installere såkalt ransomware som vi har skrevet om i forrige uke. I Norge er blant annet ITpro rammet.
Referanser
http://blog.openx.org/12/security-matters-3/
http://itpro.no/artikkel/16542/itpro-utsatt-for-ransomware-virus/

Mer OS X malware "in the wild"

Kaspersky har oppdaget en ny malware for OS X som spres via Java exploits. Programvaren som blir installert på sårbare klienter kan ta skjermdumper og eksekvere kommandoer. Det spekuleres i at IP-adressen som benyttes som kontrollserver i dette tilfellet har vært brukt i andre målrettede angrep tidligere.
Referanser
http://www.securelist.com/en/blog/208193467/SabPub_Mac_OS_X_Backdoor_Java_Exploits_Targeted_Attacks_and_Possible_APT_link

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.