Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 7 May 2012

2012.05.07 - Nyhetsbrev

NorCERT har gitt ut sin kvartalsvise rapport. Apple sin FileVault applikasjon eksponerer brukernes passord etter oppdatering. VMware fikser flere svakheter i en rekke av deres produkter og Adobe har gitt ut en ny versjon av Flash Player.

NorCERT har lagt ut sin første kvartalsrapport for 2012

NorCERT sin kvartalsvise rapport er lagt ut. Nettaktivisme beskrives som en økende trend og de har observert flere forsøk på spionasje mot norske bedrifter. Se referanse for å laste ned rapporten.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/Aktuelt/Nytt-fra-NSM/Framleis-dataspionasje-mot-Noreg/

VMWare retter svakheter i flere produkter

VMWare har publisert informasjon rundt en rekke svakheter i flere produkter. Samtlige svakheter kan utnyttes til å krasje virtuelle maskiner og potensielt føre til uautorisert kodeeksekvering.
Anbefaling
Installer oppdatering fra produsent.
Referanser
http://www.vmware.com/security/advisories/VMSA-2012-0009.html

Adobe Flash Player oppdateres

Adobe har sluppet en oppdatering til Flash Player. Den retter en svakhet som i verste fall kan gi en angriper mulighet til å eksekvere kode på utsatte systemer. Det har blitt rapportert at det allerede eksisterer skadelig programvare som utnytter denne svakheten.
Anbefaling
Installer oppdatering fra leverandør.
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb12-09.html

Apple logger passord i klartekst

Det er oppdaget en svakhet i FileVault applikasjonen i Mac OS X Lion, versjon 10.7.3. Denne sårbarheten gjelder kun dem som oppdaterte fra Snow Leopard. Etter oppdateringen aktiveres en debug-funksjon i FileVault som muliggjør logging av passord i klartekst til en loggfil lokalt på maskinen.
Anbefaling
Det anbefales å slå av FileVault og dermed oppdatere til FileVault2.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57428748-83/mac-os-x-login-passwords-put-at-risk/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.