Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 8 May 2012

2012.05.08 - Nyhetsbrev

Apple har sluppet iOS 5.5.1. Anonymous navngir angivelig flere av personene bak DotNetFuckers. Troy Hunt har publisert et intervju med person bak de falske oppringingene fra "Microsoft Support".

Apple slipper iOS 5.1.1

Apple har sluppet versjon 5.1.1 av iOS til iPhone og iPad. Denne oppdateringen rekker flere sårbarheter. Den mest alvorlige kan la angripere kjøre vilkårlig kode på en enhet dersom brukeren besøker en fiendtlig side. Det anbefales å oppdatere så fort som mulig.
Referanser
http://support.apple.com/kb/HT5278

Anonymous Norge navngir personer de mener står bak DotNetFuckers

Anonymous Norge har lagt ut opplysninger rundt fire av personene bak DotNetFuckers; gruppen som angivelig står bak en rekke tjenestenekt-angrep mot flere norske nettsider som ITavisen, Digi, PST, Norsk Tipping osv. Anonymous forteller også at de jobber med å identifisere de resterende medlemmene og vil oppdatere dokumentet så fort som mulig. Det ble også lagt ut et lydopptak med samtale med én av de navngitte personene.

DotNetFuckers skal bestå av en gruppe tenåringer med liten datakompetanse. De skal ha kjøpt et botnet bestående av rundt 1000 maskiner som de har brukt til tjenestenekt-angrepene. I tillegg skal de ha brukt et verktøy kalt "NightLight" som de påstår å ha laget selv.
Referanser
http://www.itavisen.no/895166/disse-staar-bak-angrepene

Intervju med person bak "Microsoft Support"-oppringingene

Troy Hunt har publisert et intervju med mannen bak firmaet Comantra. Dette firmaet står antageligvis bak mange av de falske oppringingene fra "Microsoft Support" som rammer mennesker i hele verden.

Selskapet ringer opp tilfeldige personer og overbeviser dem om at PCen deres er infisert av virus. De blir deretter lurt til å betale for progamvare som skal rydde opp på PCen, men programvaren er ubrukelig.
Referanser
http://www.troyhunt.com/2012/05/interview-with-man-behind-comantra-cold.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.