Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 23 May 2012

2012.05.23 - Nyhetsbrev

Google vil fra i dag av advare brukere dersom de er infisert av DNS-changer trojaneren. Google har sluppet detaljer rundt et bidrag til Pwnium-konkurransen tidligere i år. Mannen bak trojaneren Bredolab er dømt til fengsel.

Google vil advare brukere om DNSChanger trojaneren

Google vil advare brukere hvis deres maskin viser tegn til å være infisert av DNSChanger trojaneren. Google anslår at det enda er over 500,000 brukere som er infisert. FBI opererer midlertidige DNS-tjenere som blir brukt av de infiserte maskinene, men disse tjenerne kommer til å bli tatt ned den 9. juli og maskiner som enda er infisert vil da miste tilgangen til Internet.

Gitt at infrastrukturen bak DNSChanger ble tatt ned i fjor vil ikke brukere oppleve at søkeresultatene deres blir påvirket av trojaneren, men maskinen vil fremdeles være infisert. DNSChanger trojaneren skrur av anti-virus program på infiserte maskiner og den kan også gjøre annen skade. Google brukte i fjor lignende meldinger for å hjelpe brukere som da var infisert av skremmevare.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2012/05/google-to-warn-500000-of-dns-changer-infections/

Anatomy of a hack: 6 separate bugs needed to bring down Google browser

Google har sluppet detaljer om hvordan en tenåring klarte å bryte sikkerheten i deres Chrome-browser under Pwnium-konkurransen tidligere i år. Google betalte ut $60.000 i premie for det avanserte angrepet.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2012/05/anatomy-of-a-hack-6-separate-bugs-needed-to-bring-down-google-browser/
http://blog.chromium.org/2012/05/tale-of-two-pwnies-part-1.html

Bredolab Trojaner bakmann dømt til 4 års fengsel.

Mannen bak Bredolab trojaneren, Georgy Avanesov, ble på tirsdag dømt til 4 års fengsel i Armenia.
Referanser
http://www.azatutyun.am/content/article/24589591.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.