Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 1 June 2012

2012.06.01 - Nyhetsbrev

The New York Times har en lengre artikkel rundt stuxnet og USAs rolle. Passord til den amerikanske marinen er på avveie, og hacker Cosmo er blitt arrestert i kjølevannet av WHMCS hack.

The New York Times sak rundt stuxnet og USA's rolle

The New York Times har en lengre artikkel rundt stuxnet og cyberangrepene mot Iran, der det hevdes at Obama ga orde om å intensivere cyberangrepene mot Iran's atomprogram.
Referanser
http://www.nytimes.com/2012/06/01/world/middleeast/obama-ordered-wave-of-cyberattacks-against-iran.html?_r=1&hp

UGNazi hacker Cosmo arrestert i kjølvannet av WHMCS hack

Cosmo som antas å være hovedmannen bak gruppen UGNazi ble arrestert 30. mai. Dette skjer etter at gruppen i forrige uke kompromitterte WHMCS som leverer betalingssystem til mindre nettsider, og distribuerte sensitive klientdata på pirate bay. Blant annet kryptert informasjon om 13 000 kredittkort ble lekket. I tillegg skal gruppen tatt kontroll over firmaets twitter konto, og utsatt nettsiden for DDOS angrep.
Referanser
http://news.softpedia.com/news/UGNazi-Hacker-Cosmo-Arrested-After-WHMCS-Breach-272565.shtml
http://www.h-online.com/security/news/item/Man-arrested-for-hacking-into-billing-provider-1587517.html?mrw_channel=security;mrw_channel=security;from-mobi=1

Brukerkontoer tilhørende den amerikanske marinen på avveie

En ukjent hackergruppe har publisert en liste over brukerkontoer med passord tilhørende den amerikanske marinen. (Navy.mil). Det er enda ikke kjent hvor disse stammer fra og gruppen har ikke kommet med noen uttalelser. Saken har heller ikke blitt kommentert fra offentlig hold.
Referanser
http://pastebin.com/H3WxpT9V

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.