Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 6 June 2012

2012.06.06 - Nyhetsbrev

Økning i angrep mot norske nettsider. Google varsler brukerne av Gmail ved mistanke om statsstøttet angrep. Adobe har adressert flere svakheter i deres produkter.

Økning i angrep mot norske nettsider

I følge Basefarm har det vært en økning fra 5-6 tjenestenektangrep i fjor til 30 i år. I tillegg har intensiteten på angrepene økt. Grunnen er at verktøyene som blir brukt til slike angrep har blitt billigere og bedre. De forteller at angrepene er blitt mer organisert og pågår lengre. Basefarm sier også at det er både lett og billig å leie et botnet som kan brukes i slike angrep, og at de i tillegg har observert en økning i angrep fra mobile enheter. Gruppen DotNetFuckers stod bak flesteparten av angrepene i år. Gruppen utførte en rekke angrep mot norske nettsider før tips fra Anonymous førte til arrestasjonen av to mistenkte ungdommer.
Referanser
http://www.idg.no/computerworld/article246779.ece

Google varsler brukerne av gmail ved mistanke om statsstøttet angrep

Google varsler brukerne av Gmail dersom de mistenker at deres konto kan være utsatt for et statsstøttet angrep iform av for eksempel phishing eller malware. De sier ikke noe om hvordan de kan vite at angrepene er statstøttet, men oppfordrer til å være årvåkne og bruke 2-faktor autentisering.
Referanser
http://googleonlinesecurity.blogspot.no/2012/06/security-warnings-for-suspected-state.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+GoogleOnlineSecurityBlog+(Google+Online+Security+Blog)

Adobe har adressert flere svakheter i deres produkter.

Adobe har utgitt oppdateringer til Adobe Photoshop og Illustrator som fikser et alvorlig sikkerhetshull. Adobe er litt sparsomme med detaljer, men skriver at en angriper vil kunne ta over ditt system ved å utnytte disse svakhetene.
Anbefaling
Brukere av disse produktene anbefales å gjennomgå Adobe sikkerhetsoppdateringer (APSB12-10 og APSB12-11) og oppdatere dersom du har en sårbar versjon.
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb12-10.html
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb12-11.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.