Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 17 August 2012

2012.08.17 - Nyhetsbrev

Symantec og Kaspersky rapporterer om en ny malware som er laget for å slette maskiner og vi har en sak om en oppdatert variant av Facebook like-jacking svindel på vår Facebook-side.

Facebook Like-jacking svindel

I sommer var det stor spredning av en svindel-sak på Facebook. Nå sprer den samme svindelen seg igjen, men med et nytt bilde og litt omarbeidet tekst. Se vår Facebookside for mer informasjon.
Referanser
http://www.facebook.com/TelenorSOC

Shamoon the Wiper

Kaspersky og Symantec rapporterer om malware som overskriver filer og MBR, for å gjøre maskinen og dataene på den ubrukelige. Symantec nevner at malwaren skal være brukt i minst et rettet angrep mot selskaper i energi sektoren, og arstechnica spekulerer i om det er snakk om Saudi Arabiske Aramco som skal ha stengt ned deler av nettverket på grunn av malware.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/shamoon-attacks
https://www.securelist.com/en/blog?print_mode=1&weblogid=208193786
http://arstechnica.com/security/2012/08/shamoon-malware-attack/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.