Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 20 August 2012

2012.08.20 - Nyhetsbrev

SMSZombie, en ny malware på Android-telefoner er avdekket med anslagsvis 500 000 infiserte brukere. Brian Krebs har skrevet en \"bak kulissene\" artikkel om Grum botnettet som ble tatt ned i sommer.

500.000 SMSZombie-infiserte telefoner

Sikkerhetseksperter har avdekket en ny malware på Android-telefoner. Det anslås at omkring 500 000 telefoner er infisert av den ondsinnede programvaren som har fått navnet SMSZombie. Programvaren er skreddersydd for å utnytte et hull i et kinesisk betalingssystem levert av China Mobile og brukerne som er infisert er derfor primært i Kina.
Referanser
http://www.securityweek.com/resilient-smszombie-infects-500000-android-users-china

På innsiden av Grum botnettet.

Brian Krebs har skrevet en artikkel om innsiden av Grum botnettet. I underkant av 200 000 klienter var infisert. Grum ble brukt til å sende ut spam, selge piller etc fra falske apotek og annen kriminell aktivitet.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2012/08/inside-the-grum-botnet/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.