Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 29 August 2012

2012.08.29 - Nyhetsbrev

OpenOffice er ute i ny versjon som fikser en kritisk svakhet. En ny rapport beskriver hvordan man kan legge hele innholdet til en nettside inn i URIen. Arstechnica har skrevet en artikkel om knekking av passord til trådløse nett.

Hvorfor det er enklere å knekke WIFI passord i dag

Arstechnica har publisert en interessant artikkel som viser hvordan man med dagens verktøy i mange tilfeller kan knekke WPA/WPA2 passord. I dag finnes det blant annet skytjenester en kan bruke for raskt å prøve flere milliarder forskjellige passord.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2012/08/wireless-password-easily-cracked/

Phishing med hele datainnholdet i URIen

Det har blitt publisert en rapport av Henning Klevjer som viser hvordan man kan opprette en phishing-nettside med hele sidens innhold i URIen. Ved å bruke denne metoden slipper man altså å bruke en webserver til å hoste innholdet, noe som kan gjøre denne typen angrep vanskeligere å stoppe. Se referanse for hele rapporten.
Referanser
http://www.idg.no/computerworld/article251936.ece
http://klevjers.com/papers/phishing.pdf

Apache OpenOffice 3.4.1 ute

Openoffice er ute i ny versjon. Denne fikser en svakhet som i verste fall kan gjøre det mulig for en angriper å eksekvere kode. Se referanse for mer informasjon.
Anbefaling
Installer siste versjon
Referanser
http://www.openoffice.org/security/cves/CVE-2012-2665.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.