Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 13 September 2012

2012.09.13 - Nyhetsbrev

Blackhole som er ett av de mest brukte Exploit kit er kommet i ny versjon. Det meldes om svakheter i BIND 9 og to Cisco-produkter.

Blackhole 2.0 - oppdatert exploit-kit

Det oppdaterte exploit-kitet Blackhole 2.0 genererer nye tilfeldige URL-adresser for hver ny besøkende. Dette for å hindre sikkerhetsanalytikere i å laste ned malwaren for nærmere undersøkelser. Det er også mulig for exploit-kitet å generere URL-adresser som er lesbare for mennesker for å gjøre det mindre mistenkelig. Blackhole 2.0 inneholder tre "exploit-pakker" som utnytter svakheter i henholdsvis Java, Adobe PDF LibTiff og Microsoft Data Access Components.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2012/09/blackhole-2-0-gives-hackers-stealthier-ways-to-pwn/
http://malware.dontneedcoffee.com/2012/09/blackhole2.0.html

Svakhet i BIND 9 navnetjenere

ISC har lagt ut informasjon om en sårbarhet i BIND 9. Sårbarheten kan utnyttes til å få rekursive navnetjenere til å krasje. Den finnes i alle versjoner av BIND. En patch for svakheten er utgitt. Det finnes enda ingen offentlig tilgjengelig exploit for svakheten.
Anbefaling
Oppdater til patchet versjon.
Referanser
https://kb.isc.org/article/AA-00778

Cisco oppdaterer Cisco Unified Presence og Jabber XCP

Cisco tetter en svakhet iUnified Presence og Jabber XCP. En vellykket utnyttelse av denne svakheten kan benyttes for å utføre et DoS-angrep mot berørte systemer.
Anbefaling
Installer oppdatering fra produsent
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20120912-cupxcp

Cisco oppdaterer ASA-CX Content-Aware Security og PRSM

Cisco tetter en svakhet i ASA-CX Content-Aware Security og PRSM. En vellykket utnyttelse av denne svakheten kan benyttes for å utføre et DoS-angrep mot berørte systemer.
Anbefaling
Installer oppdatering fra produsent.
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20120912-asacx

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.