Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 19 September 2012

2012.09.19 - Nyhetsbrev

Microsoft skal komme med foreløpig patch til problem i Internet Explorer i løpet av få dager. Norske og tyske myndigheter advarer mot å bruke IE. Apple patcher feil i fjernstyringsprogramvare.

Apple fikser sikkerhetsproblem i fjernstyringsprogramvare

Apple fikser et VNC-sikkerhetsproblem i sin fjernstyringsprogramvare Apple Remote Desktop (ARD). Feilen gikk ut på at data ikke alltid ble kryptert.
Referanser
http://www.h-online.com/security/news/item/Apple-fixes-VNC-security-problem-in-Remote-Desktop-3-5-1710538.html

Microsoft lover foreløpig fiks til IE-svakhet. NSM advarer mot bruk.

Microsoft lover å komme med en foreløpig patch (Fix It-patch) for å utbedre svakhetene i Internet Explorer i løpet av noen få dager. Patchen lastes ned som et program og kjøres på aktuelle maskiner.

Både norske og tyske myndigheter gir råd om å bruke en annen nettleser enn Internet Explorer inntil en fiks foreligger.

Nettstedet Krebs on Security har en gjennomgang av teknikker for å minske risikoen ved bruk av IE, blant annet gjennom å skru av JavaScript i nettleseren.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2012/09/18/additional-information-about-internet-explorer-and-security-advisory-2757760.aspx
http://www.digi.no/902521/velg-en-annen-nettleser
http://krebsonsecurity.com/2012/09/internet-explorer-users-please-read-this/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.