Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 21 September 2012

2012.09.21 - Nyhetsbrev

Det er avdekket svakheter i Oracle 11.1 og 11.2 som gjør det mulig å benytte brute-force angrep for å kompromittere databaser. FBI advarer om målrettede angrep mot bankansatte. Japan er under cyberangrep.

Oracle er sårbar for brute-force angrep

Esteban Martinez Fayo fra AppSec demonstrerte et brute-force angrep mot Oracle 11.1 / 11.2. Ved å ha kjennskap til navnet på databasen samt et brukernavn kunne han knekke passord og dermed få tilgang til data.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57517438-83/oracle-databases-easy-to-hack-says-researcher/

FBI advarer om målrettede angrep mot bankansatte

FBI advarer om at kriminelle nå retter angrep mot bankansatte for å få tilgang på finansielle IT-systemer. Finansinstitusjonene har blitt flinkere til å bekjempe svindel og kriminelle forsøker nå å etablere et fotfeste innenfor disse selskapene.
Referanser
http://www.trusteer.com/blog/fraud-20-fbi-warns-of-attacks-targeting-bank-employees

Angrep mot Japanske nettsider

19 Japanske nettsteder har vært under angrep. Flere av disse nettstedene var statlige. Noen av tjenestene ble tatt ned ved hjelp av DDoS-angrep mens andre fikk byttet ut forsiden til å vise et bilde av et kinesisk flagg.

Angrepet settes i sammenheng med uenigheten om suverenitet over noen øyer mellom Japan og Kina.
Referanser
http://english.kyodonews.jp/news/2012/09/183276.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.