Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 2 October 2012

2012.10.02 - Nyhetsbrev

I Sverige har det pågått DDoS-angrep i går, mens i Brasil har man problemer med en sikkerhetsfeil i flere millioner DSL-modem.

DDoS mot flere større svenske nettsteder

Flere større svenske sider, som SEB-banken, Swedbank, TT og Forsvarsmakten ble utsatt for DDoS-angrep i går. Det spekuleres i om dette har en sammenheng med rettsprosessen til Wikileaksgrundaren Julian Assange.
Referanser
http://www.aftonbladet.se/nyheter/minekonomi/article15534398.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/tt-utsatt-for-natattack

Millioner av brukere angrepet i Brasil via feil i fastvaren til modem.

Siden 2011 skal flere millioner brasilianske kunder ha blitt utsatt for angrep mot DSL-modemene dems. Hackere har brukt en feil i modemene som har gjort at angriperne har kunnet endre DNS-innstillingene i modemet. Når de har tilgang til dette kan de f.eks videreføre brukerne fra lovlige sider til sider med malware på eller servere dem en falsk versjon av nettbanken dems.
Referanser
http://www.securelist.com/en/blog/208193852/The_tale_of_one_thousand_and_one_DSL_modems

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.