Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 15 October 2012

2012.10.15 - Nyhetsbrev

USA advarer Iran mot cyber-angrep. Krebs on Security har en oversikt over hva kompromitterte PCer brukes til. Det er oppdaget ny malware som krypterer filene dine og skremmer med brudd på SOPA.

USA advarer Iran

Leon Panette sa forrige uke at cybertrusselen fra Iran er økende og antydet koblinger mellom Iran og angrepene mot Saudi Aramco samt andre oljeselskaper i midtøsten. En advarsel gikk ut mot aggressorer om at USA har kapasitet til å lokalisere dem og holde dem ansvarlig for handlinger som måtte skade USAs interesser.
Referanser
http://www.washingtonpost.com/politics/officials-us-blaming-iran-for-persian-gulf-cyberattacks-panetta-says-us-ready-to-act/2012/10/11/91e7c74e-140f-11e2-9a39-1f5a7f6fe945_story.html

Oversikt over hva en kompromittert PC kan brukes til

Malware i infiserte PCer kan ha mye forskjellig funksjonalitet. Krebs on Security har laget en oversikt over hvordan bakmennene på forskjellig vis kan bruke kompromitterte PCer til å tjene penger.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2012/10/the-scrap-value-of-a-hacked-pc-revisited/

Krypteringsmalware utnytter SOPA-frykt

Ny krypteringsmalware utnytter folk som ikke har fått med seg at den amerikanske kopirettighetsloven SOPA ikke ble vedtatt. Den krypterer filer og påstår at det skjer fordi offeret er på en SOPA-svarteliste. Den uheldige blir da krevd for "økonomisk erstatning" (løsepenger) for å få dekryptert filene igjen. Det er imidlertid enkelt å dekryptere filene selv med oppskrifter som allerede er lagt ut på Internett uten å betale til svindlerne.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57531219-93/ransomware-resurrects-the-sopa-specter/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.