Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 24 October 2012

2012.10.24 - Nyhetsbrev

Adobe Shockwave Player er ute i ny versjon. Det er oppdaget en svakhet i synkroniseringsapplikasjonen til Google Drive som gir brukeren tilgang til mer av Google brukerkontoen enn det som er nødvendig. SC Magazine har skrevet en artikkel om den nye kalde krigen.

The new Cold War

SC Magazine har en artikkel om den nye kalde krigen som utkjempes via Internett.
Referanser
http://www.scmagazineuk.com/the-new-cold-war/article/264854/

Svakhet i Google Drive-applikasjon

En svakhet i synkroniseringsverktøyet for Google Drive gjør det mulig å få tilgang til Google kontoen som programmet kjører med. Dette er mulig grunnet en funksjon i programmet som lar brukeren trykke på en lenke for å bruke Google Drive gjennom nettleseren. Lenken logger brukeren automatisk inn og denne sesjonen kan brukes til å aksessere andre Google tjenester uten ekstra autentisering.
Referanser
http://www.h-online.com/security/news/item/Google-Drive-opens-backdoor-to-Google-accounts-1735069.html

Adobe Shockwave Player ute i ny versjon

Adobe har gitt ut en sikkerhetsoppdatering til Adobe Shockwave Player som skal fikse en rekke svakheter. Flere av disse kan gi en angriper mulighet til å eksekvere kode. Shockwave er en plugin som mange har i nettleseren uten å være klar over det.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon: http://get.adobe.com/shockwave/
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb12-23.html
http://get.adobe.com/shockwave/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.