Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 25 October 2012

2012.10.25 - Nyhetsbrev

Foto.no hacket og informasjon om opptil 100.000 brukerkonto kan være på avveie.
Google har oppgradert mail-kryptering fra 512 bit til 2048 bits nøkler.

100'000 brukerkontoer fra Foto.no kan være på avveie

I følge dinside.no har en hacker fått tilgang til brukerinformasjon fra foto.no, deriblant brukernavn og passord i klartekst. Eieren av nettstedet har innført obligatorisk resetting av passord og sier at nye passord blir lagret kryptert. Vi anbefaler at alle som har konto hos foto.no bytter passord på andre tjenester hvor samme passord har blitt benyttet.
Referanser
http://www.dinside.no/904789/foto-no-brukeropplysninger-paa-avveie
http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=45178

Matematiker oppdaga svak kryptering i e-post fra Google

Den amerikanske matematikeren Zachary Harris oppdaga i en e-post med innkalling til jobbintervju at den var kryptert med en nøkkel på bare 512 bit. Med riktige ressurser kan en enkeltperson finne dekrypteringsnøkkelen på bare 3 døgn. Som resultat av denne avsløringa gikk Google over til 2048 bits nøkkel for e-postene sine. Også andre store amerikanske selskap bruker 512 bits krypteringsnøkkel.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2012/10/24/uscert_dkim_spoofing_flaw/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.