Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 7 November 2012

2012.11.07 - Nyhetsbrev

En ny trojaner skal være laget for å stjele bilder fra offerets PC. Ellers har både Adobe Flash Player, Google Chrome og Opera kommet ut i nye versjoner det siste døgnet.

Pixsteal trojaneren stjeler bildene dine

I følge Raymart Paraiso hos Trend Micro har trenden til nå vært at trojanere lekker informasjon i tekstform. En ny trojaner ved navn Pixsteal-A skal være laget for å stjele bilder fra offerets PC. Dette gjør den ved å søke gjennom harddisken din etter filer i formatene .jpg, .jpeg og .dmp for så å laste disse opp til en ekstern FTP server.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2012/11/06/image_snaffling_malware/

Ny sikkerhetsoppdatering for Adobe Flash Player

Adobe Flash Player er ute i ny versjon til Windows, Mac og Linux. Denne fikser en rekke svakheter som i verste fall kan føre til eksekvering av kode. Det anbefales derfor å oppdatere til siste versjon.
Anbefaling
Installer siste versjon.
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb12-24.html

Oppdatering av Google Chrome

Nettleseren Google Chrome er ute i ny versjon til både Windows, Mac og Linux. Denne fikser en rekke svakheter. Se referanse for detaljer.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2012/11/stable-channel-release-and-beta-channel.html

Opera 12.10 sluppet

Opera har sluppet versjon 12.10 av sin nettleser. Oppdateringen fikser ulike stabilitets- og sikkerhetssvakheter. For fullstendig liste over rettede svakheter, se referanse.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon.
Referanser
http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/1210/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.