Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 26 November 2012

2012.11.26 - Nyhetsbrev

Svindelkonkurranse lokker med Ipad og Iphone. Flere svenske sykehus hacket av Anonymous. Malware viser video fra webkameraet ditt og snakker til deg. Google, Microsoft, Ebay osv. tatt ned i Pakistan.

Svindelkonkurranse lokker med Ipad og Iphone

Det pågår en ny runde med svindel som benytter seg av Apple-produkter som lokkemat. Man mottar først en invitasjon via Facebook til å delta i en konkurranse og deretter blir man forsøkt svindlet ved hjelp av en falsk login-side til Facebook. Etter å ha fått tak i brukernavn og passord til offeret sprer svindelen seg videre ved å invitere offerets kontakter.

Denne svindelen retter seg spesielt mot nordmenn. Motivasjonen til bakmennene er som vanlig å tjene penger på å lure ofrene til å abonnere på dyre innholdstjenester via SMS.

Vi meldte om denne svindelen via vår Facebook-side i går kveld.
Referanser
https://www.facebook.com/TelenorSOC

Flere svenske sykehus hacket

Expressen melder at hackere fra Anonymous har brutt seg inn i datasystemene til flere svenske sykehus. Her har de fått tak i opplysninger om hundretusenvis av pasienter. Det er også mulighet for at opplysninger kan være endret. Angrepet er gjort for å støtte Julian Assange.
Referanser
http://www.idg.no/computerworld/helse/article261041.ece
http://www.expressen.se/nyheter/sjukhusen-hackades-av-assangeanhangare/

Malware viser video fra webkameraet ditt og snakker til deg

Ransomware-familien Reveton har nå kommet i en ny versjon. Denne typen malware prøver å få offeret til å tro at politiet har funnet piratkopiert programvare på PCen. Det må deretter betales en bot for å låse opp PCen og unngå straffeforfølgelse.

Den nye versjonen viser live-video fra web-kamera til brukeren og leser opp en beskjed tilpasset brukerens språk. Det ser ikke ut til at lydbeskjeden er oversatt til norsk enda, men malwaren har vært aktiv i Norge i tidligere utgaver.
Referanser
http://malware.dontneedcoffee.com/2012/11/reveton-speaking.html

Google, Microsoft, Ebay osv. tatt ned i Pakistan

Hackere har brutt seg inn hos registreringstjenesten PKNIC i Pakistan. Der har de pekt 285 .pk web-adresser, mange av dem kjente, til en ny web-tjener. Det er ukjent om det finnes noe motiv bak ugjerningen.
Referanser
http://www.zdnet.com/google-microsoft-and-ebay-fall-victim-to-pakistani-hack-7000007887/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.