Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 29 November 2012

2012.11.29 - Nyhetsbrev

Google Chrome oppdatering for Android. Shylock, en finans-malware unnviker seg analyse.
En hackergruppe har stjålet e-post fra ansatte ved et Israelsk atomkraftverk, og truer med offentliggjøring av disse hvis ikke Israel innrømmer at de har atomvåpen.
16 medlemmer av en rumensk hacker bande er arrestert i Australia for kortsvindel.
Universitetet i Oregon har oppdaget et nytt type hack hvor man bruker en sky-tjeneste til beregning i forbindelse med passordknekking.

Chrome får Android- og iOS-oppdatering

Google har sluppet oppdatering for nettleseren Android i mobiloperativsystema Android og iOS. Begge oppdateringene skal ha forbedring av stabilitet og sikkerhet.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2012/11/chrome-for-android-update_28.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+GoogleChromeReleases+%28Google+Chrome+Releases%29
http://googlechromereleases.blogspot.no/2012/11/chrome-for-ios-update.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+GoogleChromeReleases+%28Google+Chrome+Releases%29

Finans-malware unnviker analyse

Finans-malwaren Shylock oppdager om den blir forsøkt kjørt via fjernstyrt skrivebord, så den unnviker analyse. Dette blir gjort for å forlenge tida det tar får malwaren blir oppdaga.
Referanser
http://www.darkreading.com/advanced-threats/167901091/security/antivirus/240142738/financial-malware-platform-detects-remote-desktop-environments-to-evade-researchers.html

Wireshark har blitt oppdatert

I oppdaterte Wireshark 1.8.4 har det kommet noen sikkerhetsfikser.
Referanser
http://www.wireshark.org/docs/relnotes/wireshark-1.8.4.html
https://isc.sans.edu/diary.html?storyid=14587&rss

Personlige data stjålet fra atomanlegg i Israel

En trolig iransk hackergruppe som kaller seg Parestoo (persisk for svale), offentliggjore på tirsdag 150 e-postadresser som skal være tilknytta ansatte ved et atomanlegg i Israel. Gruppa oppfordrer Israel til å innrømme at de har atomvåpen, noe landet har vært tvetydig om. Ellers vil hackerne offentliggjøre sensitive data som de ansatte som de også skal ha i besittelse.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2012/11/28/anti_israel_hackers_leak_addresses/

Rumensk hackerbande pågrepet for kredittkorttyveri i Australia

En rumensk bande har stålet kredittkortdata fra 30 000 australske forbrukere og tatt ut 30 millioner dollar fra disse. 16 av medlemmene i gjengen er nå arrestert.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2012/11/small-business-point-of-sale-systems-hacked-subway-style-in-australia/

Googles DNS servere i Romania utsatt for DNS-poisoning

Brukere av Googles DNS servere i Romania ble i går henvist til feil nettside for blant annet domener tilhørende Microsoft og Google. Årsaken til dette var at en hacker hadde utført et DNS-poisoning angrep mot Google. Det er ikke kjent om dette gikk utover brukere i andre land.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2012/11/28/google_romania_dns_hack/

Ny hack utnytter sky-baserte nettlesere

En ny type hack førere til at man kan brukere sky-baserte nettleserne til å utføre beregninger til passordknekking. Tjenestenektangrep skal også være mulig. Dette er oppdaga ved forskning ved Universitetet i Oregon. Les mer i referanse.
Referanser
http://www.darkreading.com/cloud-security/167901092/security/news/240142718/new-hack-abuses-cloud-based-browsers.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.