Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 6 February 2013

2013.02.06 - Nyhetsbrev

Datatilsynet har akseptert bruk av Google Analytics. Google blokkerte flere høyt profilerte nettsteder for brukere av Google Chrome grunnet malware-infisering hos annonsenettverk.

Datatilsynet aksepterer bruk av Google analytics

Datatilsynet godtar at analyseverktøyet Google analytics blir brukt i offentlige og private virksomheter. Dette siden IP adressene blir anonymisert og ikke brukt til annet enn analyseformål. Skatteetaten og Lånekassen er blant de største offentlige etatene som bruker dette verktøyet.
Referanser
http://www.datatilsynet.no/Nyheter/2013/Aksepterer-bruk-av-Google-analytics/

Google blokkerte flere nettsider etter hackerangrep mot reklameleverandør

Brukere av nettleseren Google Chrome kunne ikke åpne flere høyt profilerte nettsteder som Washington Post og New York Times i løpet av mandagen. Reklameleverandøren NetSeer ble hacket og injisert med malware og Google så der derfor nødvendig å blokkere alle nettsider som NetSeer leverte reklame til. I følge administrerende direktør for NetSeer er nettsidene deres helt adskilte fra reklamen de leverer og det var derfor aldri noen fare for at besøkende til New York Times kunne bli infisert av malware. Malwaren skal nå være fjernet og de tidligere blokkerte nettsidene skal nå være åpne for trafikk.
Referanser
http://threatpost.com/en_us/blogs/google-blocks-high-profile-sites-after-advertising-provider-netseer-hacked-020413

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.