Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 7 February 2013

2013.02.07 - Nyhetsbrev

Bamital botnettet tatt ned i samarbeid mellom Microsoft og Symantec. FireEye har oppdaget trojaneren Nap, med oppførsel likt det som ble brukt under angrepet mot New York Times. Kina ligger på toppen av listen til Panda Labs over land med prosentvis flest malwareinfiserte klienter.

Microsoft og Symantec tok ned botnettet Bamital sammen

Microsoft og Symantec avslører at de samarbeidet om å ta ned botnettet Bamital, som trolig stammer fra Russland. Det er første gang de har tilbudt verktøy for fjerning av malware direkte til infiserte klienter. Botnettet hadde 300 000 til 600 000 maskiner og gav bakmennene inntekt på minst en million dollar i året med klikk-svindel (click fraud).
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57568067-83/microsoft-symantec-shutter-another-botnet/?part=rss&tag=feed&subj=News-Security&Privacy
http://arstechnica.com/security/2013/02/massive-search-fraud-botnet-siezed-by-microsoft-and-symantec/

Trojaneren Nap kopierer teknikker fra angrepet mot New York Times

Sikkerhetsfirmaet FireEye har oppdaget trojaneren Nap, som lurer seg unna med teknikker som likner på dem brukt under angrepet mot New York Times. Den sprer seg veldig raskt fra en infisert klient til en annen for å unngå å bli sett i nettverket. Trojaneren lurer seg også unna ved å være inaktiv, altså sove, som passer godt til navnet den har fått.
Referanser
http://www.v3.co.uk/v3-uk/news/2241943/nap-trojan-uncovered-copying-new-york-times-attack-methods

55 prosent av Kinesiske datamaskiner er infisert med Malware.

Panda Labs melder i sin årsrapport at 55 % av datamaskinene i Kina er infisert med malware.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/02/07/panda_china_most_infected_pcs/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.