Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 19 February 2013

2013.02.19 - Nyhetsbrev

PST, NSM og E-tjenesten har for første gang kommet med en felles rapport med vurdering av trusselbildet for Norge. Twitter-kontoen til Burger King ble hacket i løpet av det siste døgnet. Sikkerhetsfirmaet Mandiant slipper rapport om kinesisk cyber-spionasje.

PST, NSM og E-tjenesten: Økning av angrep og spionasje i det digitale rom

PST, NSM og E-tjenesten har for første gang kommet med en felles rapport med vurdering av trusselbildet for Norge. I seksjonen "Det digitale rom" står det at antall saker tilknytta digitale trusler øker kraftig, fra 1500 i starten av 2011 til 2500 ved forrige nyttårsskifte. Antall alvorlige hendelser har økt fra under 10 i 2007 til nesten 50 i 2012. NSM ser med bekymring på spionasje mot norsk industri og andre norske interesser. I en trusselvurdering for 2013 drar PST fram økning av spionasje innenfor det internasjonale teknologimiljøet. PST har grunn til å tro at etterretningstjenester plasserer studenter og forskere på innsida av aktuelle forskningsmiljøer og bedrifter.
Referanser
http://www.pst.no/media/utgivelser/trusler-og-sarbarheter-2013/
http://www.kriseinfo.no/Aktuelt/Februar-2013/Myndighetenes-vurdering-av-trusselbildet/

Twitter-kontoen til Burger King hacket, fikk McDonald's-logo

Twitter-kontoen til den amerikanske hurtigmatkjeden Burger King har blitt hacket og fikk layout og meldinger som ga uttrykk for at selskapet hadde blitt kjøpt opp av konkurrenten McDonald's. En teori er at et verktøy for delt innlogging for flere brukere til kontoen har blitt brukt av Burger King-ansatte og minst én av dem har hatt et svakt passord.

McDonald's var raskt ute med å vise sin sympati gjennom en Twitter-melding, mens Anonymous antyder at de står bak med aksjonen #OpMadCow uten å nevne motiv.

Twitter-kontoen til Burger King ble tatt ned mens problemet ble fiksa og Burger King har beklagd overfor sine følgere.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2013/02/18/burger-king-dethroned-in-presidents-day-twitter-hack/
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57569928-83/burger-king-twitter-account-hacked-defaced

Mandiant slipper rapport om kinesisk cyber-spionasje

Mandiant har sluppet en detaljert rapport om en gruppering de kaller APT1 som holder til i Kina. Disse har drevet med spionasje mot mange vestlige mål. Mandiant mener grupperingen handler på oppdrag fra kinesiske myndigheter og at den består av flere hundre personer. De slipper også en liste med over 3000 indikatorer som kan brukes til å identifisere angrep fra denne grupperingen.
Referanser
http://intelreport.mandiant.com/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.