Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 20 February 2013

2013.02.20 - Nyhetsbrev

Mozilla har sluppet en ny versjon av Firefox. Oracle slipper ny versjon av Java med kritiske feilrettinger. Apple kompromittert ved hjelp av svakheter i Java.

Mozilla Firefox 19 lansert

Firefox 19 er lansert. Den nye versjonen fikser 4 svakheter. I tillegg kan brukere nå åpne PDF-dokumenter i Firefox. Denne funksjonaliteten er lagt til for å redusere antall brukere som får maskinen sin infisert av ondsinnede PDF-dokumenter. For fullstendig liste og forklaring av rettede sårbarheter, se referanse.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/19.0/releasenotes/

Oracle patcher 5 sårbarheter i Java

Oracle har rettet 5 kritiske svakheter i Java. Denne oppdateringen kommer i tillegg til oppdateringen som kom den 1. Februar og inneholder de feilrettingene som ikke ble med i den fremskyndede patchen. For mer informasjon rundt svakhetene som rettes, se referanse. Vi anbefaler alle som bruker Java til å oppgradere så fort som mulig. Etter oppdateringen skal du ha versjon 7 update 15.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/topics/security/javacpufeb2013update-1905892.html

Apple siste i rekken til å bli hacket ved hjelp av Java

Nå har også Apple innrømmet at ansatte hos dem har fått sine maskiner kompromittert gjennom en svakhet i Java. Fra før har Facebook og Twitter vært utsatt for det samme. I alle tilfellene er det Mac OS X-maskiner som har blitt kompromittert. Det er siden "iphonedevsdk[.]com" som mest sannsynlig har vært kilden til infeksjonene. Denne siden kan fortsatt inneholde malware og personer som har besøkt den bør sjekke sine maskiner.
Referanser
http://arstechnica.com/apple/2013/02/apple-hq-also-targeted-by-hackers-will-release-tool-to-protect-customers/
http://arstechnica.com/security/2013/02/web-forum-for-iphone-developers-hosted-malware-that-hacked-facebook/
http://www.digi.no/911936/apple-hacket

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.