Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 22 February 2013

2013.02.22 - Nyhetsbrev

McAfee melder at dataangrep har blitt mer avanserte, iflg. kvartalsrapport. Google oppdaterer chrome. NBC.com har blitt hacket. Redirigerte besøkende til exploitkit.

McAfee melder at malware har blitt smartere

I rapporten for fjerde kvartal i 2012 skriver sikkerhetsfirmaet McAfee at flere kriminelle organisasjoner har begynt med mer målrettet og smartere dataangrep. Tallet på trojanere lagd for å stjele passord økte med 72 % i siste kvartal. De konsentrerer seg også mer mot spesifikke virksomheter slik som Citadel som angriper selskaper for finansielle tjenester. Skadevaren har generelt også blitt bedre til å unngå antivirusløsninger.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57570534-83/malware-getting-smarter-says-mcafee

Google oppdaterer chrome

Nettleseren Google Chrome er ute i ny versjon. Oppdateringen fikser en rekke svakheter og det anbefales å oppdatere så fort som mulig. For fullstendig liste over rettede sårbarheter, se referanse.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2013/02/stable-channel-update_21.html

NBC hacket

Den amerikanske TV-stasjonen NBC sitt nettsted (nbc.com) ble i går kveld hacket. Besøkende av nettstedet ble omdirigert til en nettside som prøvde å infisere PCer ved hjelp av et exploit-kit. Dersom dette lyktes, ble det lastet ned en Citadel-trojaner på PCen. Siden skal nå være ryddet for skadelig kode.
Referanser
http://hitmanpro.wordpress.com/2013/02/21/nbc-com-hacked-serving-up-citadel-malware/
http://ddanchev.blogspot.no/2013/02/dissecting-nbcs-exploits-and-malware.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.