Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 4 March 2013

2013.03.04 - Nyhetsbrev

Evernote er blitt hacket, og innloggingsdetaljer til 50 millioner brukere er på avveie. I tillegg er har cPanel blitt kompromittert, og Adi Shamir har gjort seg noen tanker anngående kryptering i framtiden.

cPanel kompromittert

Det meldes om at cPanel skal ha blitt kompromittert, og blant annet annet enkelte brukeres root-passord skal være på avveie. Kompromitteringen skal ha startet med at en av de som jobbet med support fikk sin klient kompromittert, og de skal derfra ha fått tilgang til en server som ble brukt til å logge ut på kunders systemer.
Referanser
http://cpanel.net/cpanel-inc-announces-additional-internal-security-enhancements/
http://nakedsecurity.sophos.com/2013/03/01/cpanel-suffers-break-in-loses-root-passwords

Evernote hacket

Evernote, firmaet bak en notat-app med samme navn, har blitt hacket. De oppdaget unormal trafikk den 28. februar og det ble etter hvert klart at hackere hadde fått tak i brukernavn, epost og passord til 50 millioner brukere. Firmaet har nå tilbakestilt passordene til samtlige brukere. Passordene var hashet, men det er uklart på hvilken måte. Dersom man bruker samme passord på andre nettsider anbefales det å endre dem så raskt som mulig.
Referanser
http://blog.evernote.com/blog/2013/03/02/security-notice-service-wide-password-reset/
http://evernote.com/corp/news/password_reset.php

Forbered deg på "post-krypto verden", advarer krypteringsguru

Adi Shamir mener at i dagens samfunn er kryptering mindre effektivt enn hva det var for noen tiår tilbake. Malware kan i dag komme seg inn på de sikreste datamaskiner og dermed lese dataene ukryptert før krypteringen finner sted. (Adi Shamir regnes som en guru innen kryptering og er S'en i RSA.)
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/03/01/post_cryptography_security_shamir/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.