Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 5 March 2013

2013.03.05 - Nyhetsbrev

Oracle slippe nok en hasteoppdatering til Java. NSM har sluppet sin kvartalsrapport.

Hasteoppdatering for Java

Oracle gir ut nødoppdatering for Java som skal fikse to kritiske sikkerhetssvakheter som blir aktivt utnyttet. Siste versjon er etter oppdateringen versjon 7 update 17.

Et polsk sikkerhetsfirma melder imidlertid at de allerede har funnet flere nye svakheter som gjør at de kan utnytte også denne siste versjonen.
Referanser
https://threatpost.com/en_us/blogs/oracle-rushes-emergency-java-update-patch-mcrat-vulnerabilities-030413
http://threatpost.com/en_us/blogs/prompted-oracle-rejection-researcher-finds-five-new-java-sandbox-vulnerabilities-030413
http://www.digi.no/912761/last-ned-nodfiks-til-java

Norske selskaper utsatt for dataspionasje

Nasjonal sikkerhetsmyndighet har gitt ut sin kvartalsrapport der det kommer frem at det har vært dobbelt så mange alvorlige tilfeller av dataspionasje i 2012 i forhold til 2011. Angrepene er hovedsakelig rettet mot forsvaret, olje og gass, energi, styresmaktene og høyteknologisk industri. Eiliv Ofigsbø fra NSM bekrefter ovenfor TV 2 at det finnes konkrete eksempler der norske firmaer har tapt kontrakter i etterkant av dataspionasje. En rekke av angrepene skal komme fra Kina og Eiliv forteller at det er viktig at norske bedrifter tar de nødvendige skrittene for å beskytte seg mot slike angrep.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/Documents/NorCERT/2012/Q4-12-NORCERT_web.pdf
http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/kina-staar-bak-over-20-alvorlige-dataangrep-mot-norge-4000214.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.