Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 20 March 2013

2013.03.20 - Nyhetsbrev

Apple er ute med ny versjon av iOS for iPhone og iPad brukere. Google har lagt inn støtte for DNSSEC og Microsoft har gjort installasjon av Service Pack 1 obligatorisk for alle Windows 7 og Windows Server 2008 R2 brukere. Ellers har vi tatt med en artikkel om Chameleon botnettet og hvordan det genererer store inntekter for sine bakmenn, samt en artikkel som avslører at enkelte myndigheter har brukt spionprogramvare til å overvåke organisasjoner de ønsker å ha kontroll på.

Chameleon-botnetet skal ha gitt hele seks millioner dollar i fortjeneste fra nettannonsører

Nettanalytikere har oppdaget et botnet som skal ha gitt bakmennene en fortjeneste på seks millioner dollar i måneden. Dette via automatisert klikking på nettannonser. 120 000 infiserte maskiner har blitt oppdaget og hele 202 nettsider knyttet til svindelen er plassert i USA.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/03/19/chameleon_botnet/

Google Public DNS støtter nå DNSSEC-validering

For tre år siden lanserte Google sin tjeneste Public DNS. Nå har de også implementert støtte for validering av DNSSEC. Les referanse for detaljer.
Referanser
http://googleonlinesecurity.blogspot.no/2013/03/google-public-dns-now-supports-dnssec.html

Windows 7 SP1 og Windows Server 2008 R2 SP1 obligatorisk å installere.

Selv om service pack 1 for Windows 7 og Windows Server 2008 har vært tilgjengelige siden 2011, er det først nå de blir obligatoriske. Oppdateringen vil foregå automatisk.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/Windows+7+SP1+and+Windows+Server+2008+R2+SP1+Being+%22pushed%22+today/15433

Spionvare brukt til overvåking av "fiender av staten"

FinFisher, spionprogramvare ment til overvåking av kriminelle for å skaffe bevis i politi-etterforskning har blitt brukt av undertrykkende regimer i Bahrain og Egypt til å overvåke menneskrettighetsaktivister og andre "fiender av staten". Malwaren er utviklet av det engelsk-tyske firmaet Gamma International og skal ha kontrollservere i 25 land.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/03/19/finfisher_spyware_apac_countries/

Apple ute med iOS 6.1.3

For ca en måned tilbake ble det oppdaget en svakhet i iOS som gjorde det mulig for en utenforstående å få tilgang til flere av telefonens funksjoner og data ved å fikle med tastelåsfunksjonen. Oppdateringen skal ha adressert denne feilen, men ellers er det lite informasjon ute i skrivende stund om hvilke andre feil som er rettet.
Anbefaling
Installer oppdateringen.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2013/03/19/ios-6-1-3-apple-passcode-bypass/
http://support.apple.com/kb/ht1222

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.