Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 22 March 2013

2013.03.22 - Nyhetsbrev

Apple aktiverer to-trinns autentisering for iCloud-tjenesten.

Apple følger Google og andre store aktører på internett, og tilbyr nå to-faktor autentisering for iCloud-tjenesten. Dette tilbys i første omgang til amerikanske brukere.
Referanser
http://arstechnica.com/apple/2013/03/apple-follows-google-facebook-and-others-with-two-step-authentication/

Flere Twitterkontoer til BBC er hacket.

Flere Twitterkontoer til BBC, blant annet BBC Weather, er hacket. De som står bak kaller seg Syrian Electronic Army. BBC melder om at de nå har kontroll på kontoene sine igjen.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2013/03/21/bbc-weather-twitter-account-hackedsyrian-electronic-army/
http://www.itv.com/news/story/2013-03-21/bbc-arabic-weather-ulster-twitter-accounts-hacked-by-pro-assad-syria-supporters/

Brian Krebs skriver om Skype og deres personvern.

Brian Krebs skriver om Skype og deres personvern. Det viser seg at Skype eksponerer brukernes internettadresse ved at man kan linke brukernavn opp mot brukerens internettadresse ved hjelp et utall gratis og kommersielle produkter.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2013/03/privacy-101-skype-leaks-your-location/

Nato har skrevet en håndbok om regler for cyberkrig.

Nato har skrevet en håndbok om regler for cyberkrig hvor det blant annet kommer frem at statlige cyberangrep ikke skal være rettet mot sensitive sivile mål, deriblant sykehus og atomkraftverk.
Referanser
http://www.guardian.co.uk/world/2013/mar/18/rules-cyberwarfare-nato-manual

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.