Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 9 April 2013

2013.04.09 - Nyhetsbrev


Første uavhengige test av anti-virus på Windows 8. Skaperen av Phoenix exploit-kit angivelig arrestert.

Første uavhengige test av anti-virus på Windows 8
Det uavhengige, tyske sikkerhetsfirmaet AV-Test har testet 25 ulike antivirusløsninger på Windows 8 og kommet frem til at Windows Defender klarte å oppdage 82% av alle februarprøvene for 0-day malware. Industrigjennomsnittet er 95%, i følge AV-Test. (Vår erfaring på TSOC er at dette tallet er langt lavere). Det gikk bedre med vidt spredt skadevare. Da scoret Windows Defender 95%, mens industrigjennomsnitt var 98%. Microsoft forsvarer seg med at kundenes deres ikke besøker alle sidene som skadevareprøvene stammer fra.

Det var to sikkerhetsløsninger som gjorde det dårligere enn Windows Defender, nemlig Comodo og AhnLab, som ikke er så kjente.
På toppen av testresultatene stod AVG og Avast.

http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/janfeb-2013/
http://www.theregister.co.uk/2013/04/09/av_test_first_windows_8_results/
http://reviews.cnet.com/8301-3667_7-57578546/windows-8s-rising-security-tide-raises-all-antivirus-boats/

Skaperen av Phoenix exploit-kit arrestert
Forfattaren av Phoenix Exploit Kit, en hacker med kallenavnet "AlexUdakov", skal ifølge Brian Krebs nylig ha blitt arrestert i Russland for å spre skadelig programvare og å eie ulovlige skytevåpen. I Krebs' artikkel kommer det fram at "AlexUdakov" ikke bekymrry seg mye for å skjule sine spor. Phoenix ble solgt på det svarte markedet for en grunnpris på 2200 dollar.

http://krebsonsecurity.com/2013/04/phoenix-exploit-kit-author-arrested-in-russia/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.