Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 23 April 2013

2013.04.23 - Nyhetsbrev

Forklaring rundt Chrome- og Java-svakheter funnet ved Pwn2Own

Det har nå blitt offentliggjort forklaring på hvordan svakheter ble funnet og utnyttet i Chrome og Java under arrangementet Pwn2Own. For detaljer, les referanse.
Referanser
http://threatpost.com/chrome-and-java-pwn2own-vulnerabilities-explained/

Ny Verizon-rapport om cyberangrep

Den siste utgaven av Verizon sin årlige rapport opplyser at ulike typer cyberangrep må håndteres på forskjellige måter. Halvparten av alle målrettede angrep i fjor var mot bedrifter med færre enn 2500 ansatte. Antall målrettede angrep totalt økte med 42 % i 2012. Tre firedeler av alle angrep var finansrelaterte. En femdel var cyberspionasje. For flere detaljer, les referanse.
Referanser
http://securityblog.verizonbusiness.com/2013/04/23/at-long-last-the-2013-dbir-is-out/
http://www.darkreading.com/attacks-breaches/no-one-size-fits-all-in-data-breaches-ne/240153379

Virus Total støtter nå PCAP-filer

Virus Total er en populær tjeneste for å undersøke malware-filer med flere forskjellige anti-virus-produkter samtidig. Tjenesten har nå også fått støtte for PCAP-filer, altså opptak av nettverkstrafikk. Trafikken vil bli analysert av IDS-systemer og eventuelle alarmer vil bli vist. Interessante filer blir også automatisk hentet ut av pakkestrømmen.
Referanser
http://blog.virustotal.com/2013/04/virustotal-pcap-analyzer.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.