Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 8 April 2013

2013.04.08 - Nyhetsbrev


Antatt leder av Carberp trojaneren tatt. Data på avveie fra hardware-firmaet AMI. En månedlig oppsummering av nyhetsbildet for mars ligger ute på TSOC sin blogg.    

Oppsummering nyhetsbildet mars 2013
Vi har skrevet en oppsummering av nyhetsbildet for mars og lagt det ut på bloggen vår. Se referanse for å lese innlegget i sin helhet.

http://telenorsoc.blogspot.no/2013/04/oppsummering-nyhetsbildet-mars-2013.html

Antatt leder av Carberp gjengen arrestert
Det meldes om at den antatte lederen bak Carberp trojaneren er tatt. Carberp trojaneren er i hovedsak blitt brukt mot Russiske og Ukrainske banker.

http://arstechnica.com/tech-policy/2013/04/alleged-botnet-mastermind-and-his-coders-busted-by-russian-ukranian-security/

AMI Firmware kildekode og privat nøkkel lekket
Kildekode og default test-privatnøkkel til AMI Firmware skal ha blitt funnet på en Taiwansk FTP server. Det er usikkert om denne eller noen andre leverandører kan ha brukt denne nøkkelen til signering. I tillegg til AMI kildekoden, skal også mye annen intern informasjon ha vært tilgjengelig på FTP serveren.

http://adamcaudill.com/2013/04/04/security-done-wrong-leaky-ftp-server/
http://threatpost.com/en_us/blogs/ami-firmware-source-code-private-key-leaked-040513

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.