Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 14 May 2013

2013.05.14 - Nyhetsbrev

Angripere utnytter fortsatt gamle Java-svakheter. Økning i cyber-angrep mot amerikanske bedrifter.

Angripere sikter på gamle Java-feil

Forskning hos Microsoft viser at angripere ikke kun tar for seg de nyeste svakhetene i Java. De utnytter gjerne gamle svakheter, som nå er fikset, fra tiden helt tilbake til slutten av 2011. Grunnen er at mange brukere stadig benytter så gamle versjoner av Java.
Referanser
https://threatpost.com/attackers-target-older-java-bugs/

Økning i cyber-angrep mot amerikanske bedrifter

The New York Times skriver at en rekke nye cyber-angrep har blitt rettet mot flere amerikanske bedrifter. Målet for angrepene ser ut til å være sabotasje i stedet for spionasje. Angrepene ser ut til å komme fra Midtøsten og det virker som de prøver å få kontroll over systemene til flere energi-selskaper. Personell i president Obama's administrasjon har uttalt at dette er bekymringsfullt og det arbeides med å forhindre at disse angrepene gjør skade.
Referanser
http://www.nytimes.com/2013/05/13/us/cyberattacks-on-rise-against-us-corporations.html?_r=2&
http://www.aftenposten.no/okonomi/Hackere-gar-fra-spionasje-til-sabotasje-7200187.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.